Pomoč
Prikaže se sporočilo »Naslov je že potrjen«
Včasih varnostni sistem ponudnika e-pošte samodejno odpre povezave v prejetih sporočilih.
Zato lahko D.O.M. sporoči, da je naslov že potrjen, čeprav povezave sami še niste odprli.
V tem primeru preprosto zahtevajte novo potrditveno e-pošto in novo povezavo odprite sami.